Verhuurbegeleiding: wij ontzorgen je helemaal

Als je je woning(en) wil verhuren komt hier veel bij kijken: welke huur kan ik vragen? Hoe betrouwbaar zijn de huurders? Waar moet ik als verhuurder wettelijk gezien allemaal rekening mee houden? Kom daarom eens langs voor een vrijblijvend adviesgesprek, zodat je goed voorbereid te werk kan gaan. Uiteraard kunnen wij je in het vervolg met al onze ervaring bijstaan. Samen kunnen we je woning verhuren in de volgende 4 stappen:

Stap 1: Het aanbieden van de woning

We bespreken de woning die je wil verhuren. We nemen de woning op en jij geeft aan welke eisen je stelt aan de potentiële huurder. Een ander belangrijk onderdeel is het bepalen van de juiste huurprijs. Wij zijn als geen ander op de hoogte van de markt en kunnen dan ook voor jou een reële maximaal haalbare huurprijs vaststellen. Nadat we alle kenmerken en informatie over jouw huurwoning uitgebreid in kaart hebben gebracht, plaatsen wij hem op Funda en promoten wij hem in ons eigen netwerk.

Stap 2: De bezichtiging

Wij maken bezichtigingsafspraken met alle geschikte kandidaat-huurders en brengen je daarna steeds volledig op de hoogte. Wij adviseren je dan ook over welke kandidaat-huurder(s) volgens ons het meest geschikt is om je woning te huren.

Stap 3: De acceptatie

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je huurder betrouwbaar is. Daarom laten wij de "huurders-check" uitvoeren via de website van Datachecker. Die controleert de kandidaat-huurder op meerdere vlakken. Daarna neem jij uiteindelijk de beslissing of je in zee gaat met de huurder. Besluit je de kandidaat-huurder te accepteren? En besluit de kandidaat-huurder je woning te accepteren? Dan gaan wij direct aan de slag met het opstellen van de huurovereenkomst.

Stap 4: De huurovereenkomst

Een huurovereenkomst moet volledig en helder zijn. Voor huurovereenkomsten nemen we het meest recente contract van de ‘Raad voor onroerende Zaken’ (ROZ) als basis. In de huurovereenkomst worden de standaardgegevens en eventuele bijzondere bepalingen opgenomen. Na tekening van de overeenkomst vindt de sleuteloverdracht plaats. De huurder wordt door ons uitgebreid geïnformeerd over hun rechten en plichten. Zo komen zowel de huurder als jij als verhuurder niet voor verrassingen te staan.

Verhuur mijn woning