Taxatie van je woning

Wil je weten wat de werkelijke verkoopwaarde van je woning is? Of het nu is voor een verkoop, aankoop, NWWI-taxatie, (her-)financiering, successie, minnelijke waardering of een bezwaar tegen een WOZ-beschikking: bij ons ben je aan het juiste adres voor een goede en vakkundige taxatie.

Wij bekijken o.a. de volgende aandachtspunten:

  • het type huis (tussenwoning, vrijstaand, etc.)
  • de ligging van de woning en de voorzieningen in de buurt
  • de inhoud en oppervlakte van de woning
  • hoe goed de woning onderhouden is
  • in welke mate de woning geïsoleerd is en energie bespaart
  • de constructie en de staat waarin de bouwmaterialen zich bevinden

Verder zien wij ook graag de kadastrale gegevens en de eventueel aanwezige bouwtekeningen in. Aan de hand van deze punten komen wij tot een accurate inschatting van de marktwaarde.

Goed en betaalbaar

Met een beëdigde NVM-makelaar-taxateur in ons team, die ook ingeschreven is bij de NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) en Stichting Vastgoedcert, kunnen wij een taxatie op korte termijn uitvoeren. Jij als opdrachtgever en je assurantie-/hypotheektussenpersoon krijgen per e-mail een digitaal ondertekend taxatierapport toegezonden.

Het taxatierapport wordt opgesteld conform het laatste model woningfinanciering. Wij geven 100% garantie dat het rapport voldoet aan de eisen van Nederlandse geldverstrekkers en dat het taxatierapport voldoet aan de geldende norm voor taxaties. Laat ons wel weten of het een reguliere taxatie betreft of dat het een gevalideerd taxatierapport moet zijn.

De kosten van een taxatierapport zijn fiscaal aftrekbaar, wat betekent dat je de kosten eenmalig af kunt trekken van je belastbaar inkomen in box 1. Daardoor betaal je over een lager bedrag inkomstenbelasting.

Door de centrale ligging van Aalsmeer en ons kantoor omvat ons werkgebied niet alleen Aalsmeer en Kudelstaart, maar ook De Kwakel, Hoofddorp, Amstelveen, Uithoorn, Leimuiden, Rijsenhout en de rest van de Haarlemmermeer.

Taxeer mijn woning